Sportfysiotherapie

Wat houdt sportfysiotherapie in?

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.
Sportfysiotherapie gaat verder waar reguliere fysiotherapie ophoudt: onze sportfysiotherapeut Andrès Landman brengt sporters weer terug op hun wedstrijdniveau.
Met doelgerichte revalidatie waarbij er sportspecifiek wordt getraind op kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen.
Bovendien is Andrès afgestudeerd als Master in de Sportfysiotherapie wat betekent dat zijn trainings-programma’s gebaseerd zijn op de meest recente wetenschappelijke kennis.

GOED voor sporters

We hebben de beschikking over een eigen oefenzaal met professionele cardio- krachtapparatuur en we kunnen gebruik maken van de trainingsvelden van onze buren, voetbalvereniging de Dijk.

Welke sporters?

We zijn vooral GOED in het behandelen van sportblessures van de volgende sporten, op basis van ervaring en vooral ook omdat we zelf actief zijn in deze sporten; wielrennen, hardlopen, roeien, triathlon, kitesurfen, snowboarden.

sportfysiotherapie amsterdam noord

Specialist op het gebied van schaatsen

Vrijwel het hele GOED team heeft affiniteit met schaatsen, en op het gebied van schaatsblessures is Andrès onze specialist. In samenwerking met manueel therapeut Jörnann Jonkhoff zijn er meerdere topschaatsers bij de praktijk in behandeling.
Zelf heeft Andrès ook op A-niveau geschaatst, in het marathon en langebaanschaatsen, en is hij nog steeds op hoog niveau actief in de marathoncompetitie op de Jaap Edenbaan. Tijdens zijn sportcarriëre is hij testrijder geweest voor Viking en heeft dus ook veel kennis van materiaal en techniek.

Neem contact op met Sportfysiotherapie Amsterdam Noord en laat u adviseren en begeleiden voor in één van onze praktijken.