Pijn in de bovenkant van mijn onderarm nabij
de elleboog?

Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een zogenoemde tenniselleboog of tennisarm en daar hoef je niet eens voor te hebben getennist. De aanhechting van de onderarmspier is hierbij ontstoken door een ongebruikelijke (over)belasting. Oorzaken zijn het meestal het achter aaneensluitend aanspannen van de onderarm en repeterende polsbewegingen.

Loop niet door met pijn in je elleboog!

Afspraak maken Pijn in je Elleboog
Of neem contact met onze receptie op telefoonnummer: 020 49 101 20

tenniselleboog

Je ervaart pijn bij:

  • het maken van een vuist
  • strekken van de elleboog
  • een stevige hand geven
  • langdurige een tas dragen
  • beweging van de elleboog na een nachtrust

Hoe herstel je van een tenniselleboog of tennisarm?

Shockwave therapie is een effectieve behandelmethode voor een tennis- arm of elleboog. Door op de gelokaliseerde pijnplek schokgolfpulsen in ronddraaiende bewegingen toe te passen, wordt het genezingsproces versneld. Shockwave therapie heeft een korte behandelduur en direct effectief.

Voor een tennis- arm of elleboog kan ook EPTE therapie worden ingezet. Ook is het mogelijk een combinatie van Shockwave- en EPTE therapie als behandelmethode in te zetten voor het genezingsproces.

Wil jij van de pijn in je elleboog af?!

Afspraak maken Pijn in je Elleboog
Of neem contact met onze receptie op telefoonnummer: 020 49 101 20

De onderarm moet ook soepel worden gehouden. Dit kan door het regelmatig rekken hiervan. Vraag onze shockwave specialist Paul naar deze rekoefeningen tijdens jouw tenniselleboog behandeling.