Shockwave therapie IJburg, Amstelkwartier
en Amsterdam Noord

Shockwave therapie is een moderne en doeltreffende behandelmethode die gebruik maakt van drukgolven. Deze drukgolven verplaatsen zich dwars door de spier en de pees.

De shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Deze shockwaves stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie. De behandeling zelf kan behoorlijk pijnlijk zijn. Veelal  geeft het vaak binnen een paar keer al een duidelijke verbetering.

Afspraak maken Shockwave therapie

De effecten van Shockwave therapie zijn inmiddels wetenschappelijk bewezen. Vooral in combinatie met fysiotherapie en oefeningen. We beschikken in de praktijk zowel over radiale shockwave als de meer intensieve gefocusseerde shockwave apparatuur. Hierdoor kunnen we voor jouw klacht de beste behandeling kiezen.

Wordt shockwave therapie vergoed door de verzekeraar?

Niet vanuit de basisverzekering maar wel door een aanvullende verzekering. Echter door de hoge kosten van de shockwave-apparatuur zijn wij wel genoodzaakt om een bijdrage te rekenen voor onderhoud en materiaalkosten. Daarnaast brengen we kosten in rekening voor diagnostiek en evaluatie met onze echo-apparatuur.

shockwavetherapie amsterdam fysiotherapie goed

Jouw kosten per behandeltraject

Een behandeltraject kost in totaal 85 tot 105 €.

Een behandeltraject is als volgt opgebouwd:
Voorafgaand aan het behandeltraject beoordelen we jouw klacht tijdens een zitting fysiotherapie. We maken een echo voor een juiste diagnose om goed te weten waar en met welke intensiteit we kunnen gaan behandelen. Deze uitgebreide echodiagnostiek kost naast een zitting fysiotherapie 49,50 eu         

Vervolgens zijn de kosten voor een serie van 5 behandelingen shockwave:

  • Radiale shockwave 15 eu
  • Gefocusseerde shockwave 35 eu

Wij maken na het behandeltraject nog een korte echo ter evaluatie van het herstel. Deze kosten bedragen 20 eu

Indien nodig worden er nog extra behandelingen gedaan die per sessie worden verrekend.

Hoe wordt shockwave therapie uitgevoerd?

De therapeut lokaliseert het pijngebied en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door de shockwave behandelkop in ronddraaiende bewegingen over de te behandelen regio te bewegen. Tijdens de behandelingen met gefocusseerde shockwave worden er altijd echobeelden gemaakt. Dit om de juiste locatie en dosering goed te controleren. Een behandeling duurt over het algemeen circa 10 minuten en kan pijnlijk zijn. De pijn zal echter binnen enkele minuten wegtrekken. Daarnaast zal de fysiotherapeut ook een aanvullende behandeling en adviezen geven. Denk hier bijvoorbeeld aan massage en rekoefeningen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een behandelserie van 10 behandelingen is optimaal om een goed resultaat te kunnen bereiken.

Is shockwave therapie voor alle leeftijden?

Leeftijd speelt geen factor bij de behandeling. Wel vermijden we bij kinderen het belasten van de groeischijven.

Welke pijnklachten kunnen worden behandeld met Shockwave therapie?

Shockwave is vooral effectief en goed toepasbaar bij peesontstekingen (tendinitisklachten). De meeste voorkomende zijn:

Echografie en Shockwave therapie

Bij Fysiotherapie GOED stellen we met behulp van echografie de juiste diagnose. Zo kunnen we een doelgericht behandelplan opstellen voor shockwave therapie. Na een behandelperiode met shockwave beoordelen we ook weer het effect en resultaat met echografie. Bij een behandeling van kalkvorming in de schouder kan er bijvoorbeeld worden vastgesteld of de kalk daadwerkelijk is opgelost.

Contact

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met onze specialisten op het gebied van shockwave:

Afspraak maken Shockwave therapie

Paul Dames

Paul Dames

 

Informed consent Shockwave