Shockwave therapie IJburg, Amstelkwartier
en Amsterdam Noord

Shockwave therapie is een moderne en doeltreffende behandelmethode die gebruik maakt van drukgolven die zich dwars door de spier en de pees verplaatsen.

De shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie. De behandeling zelf kan behoorlijk pijnlijk zijn, maar geeft vaak binnen een paar keer al een duidelijke verbetering.

De effecten van Shockwave therapie zijn inmiddels wetenschappelijk bewezen, vooral in combinatie met fysiotherapie en oefeningen. We beschikken in de praktijk zowel over radiale shockwave als de meer intensieve gefocusseerde shockwave apparatuur zodat we kunnen kiezen voor de beste behandeling voor jouw klacht.

Wordt shockwave therapie vergoed door de verzekeraar?

Een shockwave therapie behandeling valt onder de reguliere fysiotherapie behandeling en wordt daarom door de aanvullende verzekering vergoed. Echter door de hoge kosten van de shockwave-apparatuur zijn wij wel genoodzaakt om een bijdrage te rekenen voor onderhoud en materiaalkosten. Daarnaast brengen we kosten in rekening voor diagnostiek en evaluatie met onze echo-apparatuur.

Afspraak maken Shockwave therapie

shockwavetherapie amsterdam fysiotherapie goed

Jouw kosten per behandeltraject

Een behandeltraject kost in totaal 85 tot 105 €. Een behandeltraject is als volgt opgebouwd: voorafgaand aan het behandeltraject beoordelen we jouw klacht tijdens een zitting fysiotherapie en maken we een echo ter diagnose, zodat we goed weten waar en met welke intensiteit we kunnen gaan behandelen met de shockwave apparatuur. Deze uitgebreide echodiagnostiek kost naast een zitting fysiotherapie 49,50 €         

Vervolgens zijn de kosten voor een serie van 5 behandelingen shockwave:                                                      # Radiale shockwave 15          # Gefocusseerde shockwave 35 €

Ter evaluatie van het herstel wordt er tenslotte nog een korte echo gemaakt, deze kosten bedragen 20 €

Zo nodig worden er nog extra behandelingen gedaan die per sessie worden verrekend.

Hoe wordt shockwave therapie uitgevoerd?

De therapeut lokaliseert het pijngebied en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door de shockwave behandelkop in ronddraaiende bewegingen over de te behandelen regio te bewegen. Bij de gefocusseerde shockwave worden er tijdens de behandelingen ook altijd echobeelden gemaakt om de juiste lokalisatie en dosering goed te kunnen controleren. De behandeling duurt over het algemeen circa 10 minuten en kan pijnlijk zijn. De pijn zal echter binnen enkele minuten wegtrekken. Daarnaast zal de fysiotherapeut ook een aanvullende behandeling en adviezen geven die bijvoorbeeld kunnen bestaan uit massage en rekoefeningen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een behandelserie van 10 behandelingen is optimaal om een goed resultaat te kunnen bereiken.

Is shockwave therapie voor alle leeftijden?

Leeftijd speelt geen factor bij de behandeling. Wel vermijden we bij kinderen het belasten van de groeischijven.

Welke klachten kunnen worden behandeld met Shockwave therapie?

Shockwave is vooral effectief en goed toepasbaar bij tendinitisklachten (peesontstekingen).

Voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden met shockwave therapie zijn uiteenlopende peesontstekingen waaronder:

Echografie en Shockwave therapie

Bij Fysiotherapie GOED stellen we met behulp van echografie de juiste diagnose zodat we een doelgericht behandelplan op kunnen stellen voor de toepassing van shockwave. Na een behandelperiode met shockwave beoordelen we ook weer het effect en resultaat met echografie. Bijvoorbeeld bij kalkvorming in de schouder kan worden vastgesteld of de kalk ook daadwerkelijk is opgelost.

Contact

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met onze specialisten op het gebied van shockwave:

Afspraak maken Shockwave therapie

Jan Lof

Jan Lof

Paul Dames

Paul Dames

Floor Wijnheijmer - Echografie, Shockwave

Floor Wijnheijmer

 

Informed consent Shockwave