Nieuwe behandelmethoden bij Fysio GOED

Fysiotherapie GOED blijft zich inzetten voor de beste behandeling van haar patiënten.
Wij blijven graag voorop lopen en daarom is er nu ook echo-diagnostiek in de praktijk mogelijk en zijn er nieuwe behandelmethodes geïntroduceerd.

Fysio- en manueel therapeut Paul Dames is erg blij met de nieuwe mogelijkheden: “We hebben nu ons eigen echo-apparaat en een deskundig opgeleide fysiotherapeut in huis en kunnen daardoor klachten letterlijk in beeld  brengen. We kunnen u nu laten zien wat er aan de hand is! Dan is het bijvoorbeeld direct duidelijk als er spierschade is en kunnen we de belasting rustig opbouwen”.

Dus we kunnen een betere diagnose stellen en de beste behandeling kiezen.
Voor de behandeling van met name aanhoudende pijnklachten zijn er ook nieuwe mogelijkheden, shockwave en dry needling.

Shock wave
Fysiotherapeut Paul Dames, de specialist op het gebied van shockwave: “Shockwave therapie helpt goed bij peesontstekingen en verkalkingen. Het werkt met drukgolven die zich dwars door de spier en de pees verplaatsen. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie. De behandeling zelf kan behoorlijk pijnlijk zijn, maar geeft vaak binnen een paar keer al een duidelijke verbetering.”

Dry needling
Deze methode is de westerse vorm van acupunctuur en helpt goed om pijnpunten en ‘spierknopen’ in een spier op te lossen en de spier te ontspannen. Bij de behandeling worden er dunne naaldjes oppervlakkig in het pijnpunt geplaatst. Dit geeft vaak een herkenbare pijnuitstraling.
Dorien van de Winkel heeft zich gespecialiseerd in deze behandelmethode en is erg enthousiast: “Ik krijg regelmatig mensen die al jaren met hoofdpijn rondlopen en met dry needling binnen een paar keer pijnvrij zijn. En dan kunnen we er met oefeningen en houdingsadviezen voor zorgen dat de klachten niet terugkomen. ”

De effecten van beide methodes zijn wetenschappelijk bewezen en zijn onderdeel van de fysiotherapiebehandeling. Er zijn voor de patiënt geen extra kosten aan verbonden.
Voor meer informatie kunt u contact ons opnemen.

[feather_share]

————————————( GOED Nieuws! )————————————————–