GOED Kinderfysiotherapie Amsterdam Noord
en IJburg

Kinderfysiotherapie voor peuters en kleuters

foto

Redenen om contact met de kinderfysiotherapeut op te nemen zijn:

  • Achterstand in de motorische ontwikkeling
  • Bewegingsangst: niet durven klimmen en springen
  • Een peuter of kleuter die ‘anders’ loopt: tenengang, laat lopen, voeten die naar binnen of buiten gedraaid staan of een kindje dat veel valt
  • Wanneer er sprake is van moeite met kleutervaardigheden zoals tekenen, kleuren en knutselen
  • Een aangeboren of chronische aandoening

Neem gerust contact op met onze kinderfysiotherapeut via 020 49 101 20 wanneer u twijfelt over de motorische ontwikkeling van uw peuter of kleuter.

Afspraak maken Kinderfysiotherapie

Onze behandelwijze

De kinderfysiotherapeut van GOED Amsterdam Noord verricht tijdens een intake een aantal onderzoeken om vast te stellen wat het probleem is en om eventuele klachten meetbaar te maken. Op die manier kan hij een behandelplan op maat maken en tussentijds evalueren of de behandeling effect heeft. Het plan van aanpak maken we altijd in overleg met de ouders. Verder zorgen we ervoor dat de oefeningen en de behandelruimte aangepast zijn op kinderen. Spelenderwijs en met veel plezier laten we kinderen bewegen en bepaalde oefeningen doen. Een uitzondering hierop zijn baby’s; bij hen bestaat de behandeling voor het grootste deel uit adviezen voor de ouders.

Duur van de behandeling

De duur van de fysiotherapie is afhankelijk van de aandoening en verschilt per kind. De een is sneller geholpen dan de ander. Over het algemeen komen kinderen één tot twee keer per week bij ons in de praktijk. Daarnaast is het belangrijk dat ze de oefeningen die we meegeven iedere dag uitvoeren om tot een optimaal resultaat te komen. De duur en het succes van de behandeling is daardoor dus ook afhankelijk van of ouders en kinderen zich aan de huiswerkoefeningen houden.

Maak een afspraak bij onze kinderfysiotherapeut in Amsterdam

Wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie? Neem dan contact met ons op via 020 49 101 20 of contact@fysiotherapiegoed.nl. Het is ook mogelijk om direct een afspraak te maken met onze kinderfysiotherapeut Bram van Bergen.

Fysiotherapeut – Kinderfysiotherapie GOED Fysiotherapie

Adresgegevens

Johan van Hasseltweg 38
1022 WV Amsterdam Noord