Haptotherapie

 

strandwandeling

 Hoe voel je je nu, op dit moment?

Haptotherapie is gericht op je gevoel en hoe je daarmee omgaat, in relatie tot jezelf en ook in je relaties met anderen. In de sessies doen we contact-oefeningen waarbij je dat zelf kunt ervaren en letterlijk aan den lijve kunt ondervinden. Daarbij staat de relatie tussen jou en mij centraal en kan ik je ook vertellen hoe ik het beleef en ervaar. Met als doel dat die feedback leerzaam voor je is en je helpt om zicht te krijgen op je eigen persoonlijke ontwikkeling. Voelen staat centraal maar we maken jouw hulpvraag en leerdoelen wel heel concreet door deze te vertalen naar je dagelijks leven. Spreekt het je aan..? Wat zou je graag willen leren of veranderen..?

Wanneer kan het zinvol zijn om haptotherapie te gaan doen?

Bijvoorbeeld als:

  • je moeite hebt met grenzen aangeven voor jezelf en aan anderen
  • je minder wilt denken en meer gaan voelen
  • je vastloopt in relaties in werk en prive
  • je behoefte hebt aan steun en vertrouwen
  • als je wilt leren om beter in contact te komen met jezelf en met de mensen om je heen

Wat kun je verwachten?

Aan de hand van een vraaggesprek maken we eerst vrijblijvend kennis met elkaar. Samen kijken we dan of haptotherapie geschikt voor je is, en of we met elkaar willen werken. Vervolgens stellen we samen een begeleidingsplan op. De sessies staan in het teken van voelen, contact maken, bewegen en bewogen worden, op een no-nonsens manier en ook met humor en plezier! Je kunt er vanuit gaan dat we in ieder geval 6 sessies nodig hebben en afhankelijk van je hulpvraag en leerdoel kan het wat langer duren.

Tarief & vergoeding

  • Intake eerste kennismakingsgesprek 25 min: 40 eu
  • Sessie 50 min: 80 eu
  • Korte sessie 25 min: 40 euro

Je ontvangt persoonlijk een factuur per mail.  De kosten kun je geheel of gedeeltelijk vergoedt krijgen als je daarvoor aanvullend verzekerd bent, je kunt de nota’s dan indienen bij je verzekering. Check altijd eerst je aanvullende polis of de verzekering zelf hoeveel vergoeding je krijgt. En je kunt misschien ook je werkgever om een bijdrage in de kosten vragen.

Voor de vergoedingen in de polissen van 2018 kijk op onderstaande websites:

https://www.haptotherapeuten-vvh.nl/vvhpubliek/index.php/vergoeding-haptotherapie/vergoeding-haptotherapie.html

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/haptotherapie

Scholing en beroepsvereniging

Ik heb mijn opleiding tot haptotherapeut gevolgd bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Ik ben geregistreerd en aangesloten bij de VVH, de landelijke beroepsvereniging van haptotherapeuten in de gezondheidszorg.

Daarnaast ben ik inmiddels ruim 30 jaar werkzaam als fysiotherapeut en manueel therapeut.

GZ_Hapto_logoCMYK
    Jur Jonkhoff