Haptotherapie Amstelkwartier, IJburg
en Amsterdam Noord

Afspraak maken voor haptotherapie

Wil je direct een eerste afspraak inplannen voor haptotherapie? Neem telefonisch contact op met Naomi Ehrlich via 06 25 36 41 00. Krijg je geen direct contact stuur dan een e-mail naar naomi@fysiotherapiegoed.nl. Online aanmelden voor haptotherapie kan natuurlijk ook. Dan nemen wij contact met jou op. Voor haptotherapie is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Online aanmelden Haptotherapie

haptotherapie naomi

Naomi Ehrlich, haptotherapeut

Je kunt voor haptotherapie terecht bij GOED Fysiotherapie op drie verschillende locaties in Amsterdam: IJburg, Amstelkwartier en Amsterdam Noord.

Onze haptotherapeut Naomi Ehrlich vertelt meer over haptotherapie:

Wat is haptotherapie?

Wat je voelt is een belangrijk onderdeel van jezelf en een altijd aanwezige factor in je dagelijkse leven. Het fungeert als kompas: het vertelt je wat goed voelt, wat niet goed voelt en wat je wel of niet wilt. Ernaar luisteren maakt dingen vaak snel helder, want je gevoel liegt nooit.

Omdat gevoel zich lichamelijk uit is in haptotherapie je lichaam een belangrijke focus. In contactoefeningen, in de ruimte en op de oefenbank, voel je direct wat situaties met je doen en leer je over hoe jij de dingen aanpakt.

Hoe reageer jij op aanraking en wat vertelt je dat over jezelf?

Nabijheid bij andere mensen is een eerste levensbehoefte. Aanraken is daar de meeste directe vorm van en een manier om je terug te brengen naar je gevoel. Haptotherapie en aanraken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Haptotherapie is in vele situaties van meerwaarde als je

  • gevoel en andere lichamelijke signalen meer aandacht wilt geven en serieuzer wilt nemen als raadgever. Omdat je meer bent dan je hoofd.
  • klachten ondervindt als gevolg van stress, overspannenheid of burn-out.
  • een wandelend hoofd bent, veel ‘in je hoofd’ zit en gevoel meer ruimte wilt geven in je leven.
  • het moeilijk vindt om grenzen te voelen of aan te geven en dus de neiging hebt om over je grenzen te gaan.
  • je door gevoelens laat overspoelen en niet meer nadenkt voordat je handelt.
  • een grote verandering hebt meegemaakt, waardoor je uit balans bent (bv. verlies, nieuwe baan, scheiding, trauma).
  • niet weet wat je voelt of het lastig vindt om over je gevoelens te praten.
  • last hebt van onzekerheid, waardoor je het soms lastig vindt om naar buiten te komen met wat je denkt of voelt.

Wat kun je verwachten bij Haptotherapie?

In twee of drie sessies kijken we of het klikt, diepen je hulpvraag uit en jij ervaart de verschillende werkvormen. Daarna bepalen we samen met welke regelmaat je komt en wat de focus wordt in jouw ontwikkeling.

Per persoon verschilt het proces. Er gebeurt een heleboel in 5-8 sessies en tegelijkertijd is mijn ervaring dat het vrijheid geeft om niet van tevoren te bepalen hoelang je komt. Je voelt vanzelf wanneer het tijd is om zonder haptotherapie verder te gaan.

Tarief & vergoeding

Per sessie van een uur zijn de kosten 92,50 eu

Je rekent af per pin en ontvangt zonodig een factuur per mail. De kosten kun je mogelijk geheel of deels vergoedt krijgen via je zorgverzekering. Check altijd eerst zelf je aanvullende polis of de verzekering hoeveel vergoeding je krijgt. Mogelijk kun je ook je werkgever om een bijdrage in de kosten vragen.

Goed Gesprek

Behalve een live sessie kun je ook online met Naomi in gesprek, zie voor meer informatie: Goed Gesprek

Scholing en beroepsvereniging

Naomi Ehrlich heeft haar opleiding tot haptotherapeut gevolgd bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen en is aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en het RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

Maak een afspraak met onze haptotherapeut in Amsterdam

Ben je benieuwd naar wat haptotherapie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een eerste afspraak via 06 25 36 41 00 Of neem contact op met Naomi via email: naomi@fysiotherapiegoed.nl

haptotherapie ijburg amstelkwartier amsterdam noord

Naomi werkt onder andere op onze locatie Amstelkwartier. Meer informatie over Naomi kun je lezen op haar eigen website.

haptoptherapie GZ logo