Haptotherapie IJburg, Amstelkwartier
en Amsterdam Noord

Afspraak maken voor kennismaking haptotherapie

Wil je direct een eerste afspraak inplannen? Neem telefonisch contact met ons op via 020 49 101 20 of stuur een e-mail naar contact@fysiotherapiegoed.nl.  Je vindt GOED Fysiotherapie op zes verschillende locaties in Amsterdam: vier vestigingen in Amsterdam Noord, op IJburg en één vestiging in het Amstelkwartier. Voor haptotherapie is een verwijzing van de huisarts niet nodig.

haptotherapie ijburg amstelkwartier amsterdam noord

Afspraak maken Haptotherapie

Onze haptotherapeut Jur Jonkhoff vertelt meer over haptotherapie:

Hoe voel je je nu, op dit moment?

Haptotherapie is gericht op je gevoel en hoe je daarmee omgaat, in relatie tot jezelf en ook in je relaties met anderen. In de sessies doen we contact-oefeningen waarbij je dat zelf kunt ervaren en letterlijk aan den lijve kunt ondervinden. Daarbij staat de relatie tussen jou en mij centraal en kan ik je ook vertellen hoe ik het beleef en ervaar. Met als doel dat die feedback leerzaam voor je is en je helpt om zicht te krijgen op je eigen persoonlijke ontwikkeling. Voelen staat centraal maar we maken jouw hulpvraag en leerdoelen wel heel concreet door deze te vertalen naar je dagelijks leven. Spreekt het je aan..? Wat zou je graag willen leren of veranderen..?

Haptotherapie gebaseerd op de haptonomie

Haptonomie wordt ook wel de leer van het gevoel genoemd. Volgens deze filosofie zijn lichamelijke klachten signalen van het lichaam en kunnen we veel over onszelf leren door naar ons  gevoel te luisteren. Vaak is het niet meer zo vanzelfsprekend dat we ons bewust zijn van ons gevoel en de invloed die andere mensen, situaties of onze eigen patronen daar op kunnen hebben. Met haptotherapie volgen we je zoveel mogelijk je gevoel en maak je een persoonlijke ontwikkeling door die je handvatten geeft voor in het dagelijks leven.

Wanneer kan het zinvol zijn om haptotherapie te gaan doen?

Bijvoorbeeld als:

  • je moeite hebt met grenzen aangeven voor jezelf en aan anderen
  • je minder wilt denken en meer gaan voelen
  • je vastloopt in relaties in werk en prive
  • je behoefte hebt aan steun en vertrouwen
  • als je wilt leren om beter in contact te komen met jezelf en met de mensen om je heen

Wat kun je verwachten?

Aan de hand van een vraaggesprek maken we eerst kennis met elkaar. Samen kijken we dan of haptotherapie geschikt voor je is, en of we met elkaar willen werken. Vervolgens stellen we samen een begeleidingsplan op. De sessies staan in het teken van voelen, contact maken, bewegen en bewogen worden, op een no-nonsens manier en ook met humor en plezier! Je kunt er vanuit gaan dat we in ieder geval 6 sessies nodig hebben en afhankelijk van je hulpvraag en leerdoel kan het wat langer duren.

Tarief & vergoeding

  • Intake eerste kennismakingsgesprek 25 min: 40 eu
  • Sessie 50 min: 80 eu
  • Korte sessie 25 min: 40 euro

Je ontvangt persoonlijk een factuur per mail.  De kosten kun je geheel of gedeeltelijk vergoedt krijgen als je daarvoor aanvullend verzekerd bent, je kunt de nota’s dan indienen bij je verzekering. Check altijd eerst je aanvullende polis of de verzekering zelf hoeveel vergoeding je krijgt. En je kunt misschien ook je werkgever om een bijdrage in de kosten vragen.

Scholing en beroepsvereniging

Ik heb mijn opleiding tot haptotherapeut gevolgd bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Ik ben geregistreerd en aangesloten bij de VVH, de landelijke beroepsvereniging van haptotherapeuten in de gezondheidszorg.

Daarnaast ben ik inmiddels ruim 30 jaar werkzaam als fysiotherapeut en manueel therapeut.

Maak een afspraak met onze haptotherapeut in Amsterdam

Ben je benieuwd naar wat haptotherapie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek via 020 49 101 20

Ook kun je direct een afspraak inplannen met onze haptotherapeut Jur Jonkhoff via

E-mail naar Jur Jonkhoff

Jur Jonkhoff heeft een flexibel rooster en werkt op de alle praktijklocaties.

Haptotherapeut, Manueel- fysiotherapeut

Jur Jonkhoff

GZ_Hapto_logoCMYK