Haptotherapie Amstelkwartier, IJburg
en Amsterdam Noord

Afspraak maken voor haptotherapie

Wil je direct een eerste afspraak inplannen voor haptotherapie? Neem telefonisch contact op met Naomi Ehrlich via 06- 29 60 72 63 of stuur een e-mail naar naomi@fysiotherapiegoed.nl. Online aanmelden kan ook, dan nemen we contact met jou op. Online aanmelden Haptotherapie

Je kunt voor haptotherapie terecht bij GOED Fysiotherapie op drie verschillende locaties in Amsterdam: in Amsterdam Noord, op IJburg of in het Amstelkwartier. Voor haptotherapie is een verwijzing van de huisarts niet nodig.

haptotherapie ijburg amstelkwartier amsterdam noord

Onze haptotherapeut Naomi Ehrlich vertelt meer over haptotherapie:

Wat is haptotherapie?

Wat je voelt is een belangrijk onderdeel van jezelf en een altijd aanwezige factor in je dagelijkse leven. Het fungeert als kompas: het vertelt je wat goed voelt, wat niet goed voelt en wat je wel of niet wilt.  Ernaar luisteren maakt dingen vaak snel helder, want je gevoel liegt nooit.

Omdat gevoel zich lichamelijk uit is in haptotherapie je lichaam een belangrijke focus. In contactoefeningen, in de ruimte en op de oefenbank, voel je direct wat situaties met je doen en leer je over hoe jij de dingen aanpakt.

Nabijheid bij andere mensen is een eerste levensbehoefte. Aanraken is daar de meeste directe vorm van en een manier om je terug te brengen naar je gevoel. Haptotherapie en aanraken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe reageer jij op aanraking en wat vertelt je dat over jezelf?

Haptotherapie is in vele situaties van meerwaarde

Als je gevoel en andere lichamelijke signalen meer aandacht wilt geven en serieuzer wilt nemen als raadgever. Omdat je meer bent dan je hoofd.

Als je klachten ondervindt als gevolg van stress, overspannenheid of burn-out.

Als je een wandelend hoofd bent, veel ‘in je hoofd’ zit en gevoel meer ruimte wilt geven in je leven.

Als je het moeilijk vindt om grenzen te voelen of aan te geven en dus de neiging hebt om over je grenzen te gaan.

Als je je door gevoelens laat overspoelen en niet meer nadenkt voordat je handelt.

Als je een grote verandering hebt meegemaakt, waardoor je uit balans bent (bv. verlies, nieuwe baan, scheiding, trauma).

Als je niet weet wat je voelt of het lastig vindt om over je gevoelens te praten.

Als je last hebt van onzekerheid, waardoor je het soms lastig vindt om naar buiten te komen met wat je denkt of voelt.

 

haptotherapie naomi

Naomi Ehrlich, haptotherapeut

Wat kun je verwachten bij Haptotherapie?

In twee of drie sessies kijken we of het klikt, diepen je hulpvraag uit en jij ervaart de verschillende werkvormen. Daarna bepalen we samen met welke regelmaat je komt en wat de focus wordt in jouw ontwikkeling.

Per persoon verschilt het proces. Er gebeurt een heleboel in 5-8 sessies en tegelijkertijd is mijn ervaring dat het vrijheid geeft om niet van tevoren te bepalen hoelang je komt. Je voelt vanzelf wanneer het tijd is om zonder haptotherapie verder te gaan.

Tarief & vergoeding

Per sessie van een uur zijn de kosten 90 eu

Je rekent af per pin en ontvangt zonodig een factuur per mail.  De kosten kun je mogelijk geheel of deels vergoedt krijgen via je zorgverzekering. Check altijd eerst je aanvullende polis of de verzekering zelf hoeveel vergoeding je krijgt. En je kunt misschien ook je werkgever om een bijdrage in de kosten vragen.

Goed Gesprek

Behalve een live sessie kun je ook online met Naomi in gesprek, zie voor meer info: Goed Gesprek

Scholing en beroepsvereniging

Naomi Ehrlich heeft haar opleiding tot haptotherapeut gevolgd bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen en is aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en het RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

Maak een afspraak met onze haptotherapeut in Amsterdam

Ben je benieuwd naar wat haptotherapie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een eerste afspraak via 06- 29 60 72 63 Of neem contact op met Naomi via email: naomi@fysiotherapiegoed.nl

Naomi werkt onder andere op onze locatie Amstelkwartier.

Meer info over Naomi vind je op haar eigen website.

 

haptoptherapie GZ logo Momenteel is onze haptotherapeut Jur Jonkhoff niet beschikbaar, ivm zijn taken als praktijkmanager.Jur Jonkhoff