GOED Bezig!

GOED Bezig is een stimulerend bewegingsprogramma in combinatie met voedingsvoorlichting voor kinderen met overgewicht of obesitas.

Voor wie is ‘GOED Bezig!’?

Meisjes en jongens met overgewicht en obesitas van 4 tot 18 jaar.

Wat mag je verwachten?

  • In het programma wordt er naar toegewerkt dat kinderen plezier krijgen in meer bewegen en gezonder eten en drinken. Ook ouder(s) worden in het programma betrokken.
  • Er vindt een intake plaats bij ons op de praktijk in Nieuwendam of Schellingwoude (klik hier voor de locaties).
  • Een bewegingsprogramma onder leiding van een (kinder)fysiotherapeut waarin er 1x in de week gesport wordt in de Bekkerschool in Amsterdam Noord gedurende 6 maanden.
  • Afspraken met de diëtiste.

Wat is het doel van ‘GOED Bezig!’?

Een groot deel van de kinderen met overgewicht hoeft niet zo zeer af te vallen. Belangrijker is dat hun gewicht gelijk blijft. Door de groei van uw zoon/dochter zal het gewicht dan meer in overeenstemming komen met de lengte. Het stabiliseren van het gewicht kan vaak bereikt worden door eens kritisch te kijken naar de eet- en beweeggewoontes van uw zoon/dochter. Het doel van dit programma is om zowel ouder als kind te helpen hierin de juiste aanpassingen te maken. Een onderdeel hiervan is het vinden van een geschikte en leuke sport voor na het project en het bijhouden van een eetdagboek.

Therapeuten

Met vragen kunt u terecht bij onze fysiotherapeuten en diëtiste die het GOED Bezig! programma doen:

Fysiotherapeut:

Gerrie BUrger

Gerrie Burger

 

 

 

 

 

 

Aanmelden?

Uw zoon/dochter kan ieder moment instromen. Om uw kind aan te melden kunt u een mail sturen naar contact@fysiotherapiegoed.nl of telefonisch contact opnemen met Gerrie Burger van GOED Schellingwoude (020-4910120). Een belangrijke voorwaarde om deel te kunnen nemen voor kinderen is een verwijzing van de huisarts, GGD arts of specialist.

Voor meer informatie over hulp bij overgewicht in de regio Amsterdam kunt u kijken op de site www.socialekaart.amsterdam.nl.

GOED Bezig is alleen op maandag van 16:30 tot 17:30.

Adresgegevens locatie GOED Bezig!:
Bekkerschool
Volendammerweg 160
1024 JR Amsterdam

De Bekkerschool zit vlakbij de rotonde van het Waterlandplein.

Goed Bezig! Peutergroep