EPTE Therapie

EPTE (Echogeleide PercuTane Electrolyse) is een nieuwe behandelmethode voor langdurige of moeilijk herstellende peesklachten. Denk hierbij aan de achillespees, hielspoor of bij een tenniselleboog. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat EPTE goede effecten heeft voor dit type peesklachten. Naast de EPTE Therapie moet er ook getraind worden volgens een speciaal oefenprogramma om de spieren en pezen weer te versterken. Bij een aantal peesklachten is het zinvol om naast EPTE ook te behandelen met Shockwave.

epte fysio goed amsterdam

Wat houdt de behandeling precies in?

Om een goed beeld te krijgen van de klacht bekijken en beoordelen we eerst met behulp van echografie de ernst van de klacht. Vervolgens wordt met de echo de exacte locatie bepaald waar de EPTE-naald moet worden ingebracht. De huid wordt gedesinfecteerd en onder echogeleiding wordt er met de EPTE-naald naar de locatie geprikt. Wanneer het naaldje zich op de juiste plek bevind wordt het EPTE apparaat ingeschakeld en wordt er gedurende 1 tot 2 minuten een lichte elektrische stroom toegepast. Deze stroom is de stimulerende prikkel voor de pees om de ontsteking tot rust te laten komen en weer een natuurlijk herstel in te zetten. Ook tijdens de behandelingen maken we echobeelden ter controle van de juiste lokalisatie en intensiteit.

Voor welke aandoeningen is EPTE effectief?

epte behandelingen peesklachten fysio goed

Afspraak maken EPTE therapie

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Een behandeltraject van 5 tot 10 behandelingen is het meest effectief. Je zult een duidelijke pijnvermindering krijgen en mogelijk is zelfs een volledig pijnvrij herstel haalbaar.

Voordelen van de EPTE Therapie

  • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
  • Geen schade of negatieve bijwerkingen zoals bij injecties
  • Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie
  • Weinig behandelingen nodig
  • De behandeling is nagenoeg pijnvrij
  • Herstelreactie geeft soms 1-2 dagen beurs gevoel
  • EPTE-behandelingen worden gegeven in aanvulling op fysiotherapie, welke zoals gebruikelijk door je aanvullende verzekering vergoed kunnen worden.

Kosten behandeltraject EPTE

Een EPTE behandeling valt onder de reguliere fysiotherapie behandeling en wordt daarom door de aanvullende verzekering vergoed. Echter door de hoge kosten van de EPTE en Echo apparatuur zijn wij wel genoodzaakt om een bijdrage te rekenen voor onderhoud en materiaalkosten. Een behandeltraject kost in totaal 99,50 €.

De kosten van een behandeltraject EPTE zijn als volgt opgebouwd: voorafgaand aan de behandelingen beoordelen we jouw klacht tijdens een zitting fysiotherapie en maken we een echo ter diagnose, zodat we goed weten waar en met welke intensiteit we kunnen gaan behandelen met de EPTE apparatuur. Deze uitgebreide echodiagnostiek kost naast een zitting fysiotherapie 49,50 €         

Vervolgens wordt de EPTE-behandeling toegepast in aanvulling op de reguliere fysiotherapiebehandeling. Voor een behandeltraject EPTE van 5 sessies betaal je een bijdrage voor onze materiaalkosten van 30 €

Ter evaluatie van het herstel wordt er tenslotte nog een korte echo gemaakt, daarvoor bedragen de kosten 20 € 

Zo nodig worden er nog extra behandelingen gedaan die per sessie apart worden verrekend.

EPTE op praktijklocatie Schellingwoude

In verband met de specifieke apparatuur die we nodig hebben kunnen de Epte behandelingen alleen op onze locatie Schellingwoude worden uitgevoerd.

Afspraak maken EPTE therapie

EPTE-specialist

Onze fysiotherapeut Paul Dames is gespecialiseerd in EPTE en GOED geschoold in het gebruik van de echografie.

Paul Dames

Paul Dames

 

Informed consent EPTE therapie