Pijn in de voorzijde van de schouder?

Een scherpe stekende pijn bij het bewegen en in rust voelt het zeurderig aan. Dit is mogelijk een peesontsteking door overbelasting. Bijvoorbeeld tijdens een beginnende fase van een blessure in die regio. In sporten met bovenhandse bewegingen komt de schouder peesontsteking regelmatig voor.

schouderklachten

Typische oorzaken zijn:

  • Smashen bij tennis en volleybal
  • Borstcrawl
  • Werpen van speer of discus
  • Op de arm zijn gevallen
  • Langdurige dezelfde bewegingen
  • Slijtage door ouderdom

Hoe herstel je van een schouder peesontsteking?

EPTE therapie is een behandelmethode met goede resultaten voor peesklachten aan de schouder. Eerst wordt er met behulp van echografie inzichtelijk gemaakt waar de pijnplek zich exact bevindt. Op deze locatie wordt een EPTE naald ingebracht die elektrische stroompjes afgeeft om de pees te prikkelen, de ontsteking te ontlasten en deze ontsteking natuurlijk te laten herstellen.

Een peesontsteking aan de schouder kan ook worden behandeld met Shockwave therapie Onze specialisten kunnen ook een combinatie van Shockwave- en EPTE therapie toepassen voor het genezingsproces van een schouder peesontsteking.

Wil jij van je schouderpijn af?!

Afspraak maken EPTE/Shockwave
Of neem contact met onze receptie op telefoonnummer: 020 49 101 20

De schouder moet ook soepel en sterk worden gehouden. Dit kan door regelmatig oefeningen te doen. Vraag onze specialist naar deze oefeningen tijdens de behandeling.