EPTE Therapie

epte bij fysiotherapie goed amsterdam

EPTE (Echogeleide PercuTane Electrolyse) is een nieuwe behandelmethode voor langdurige of moeilijk herstellende peesklachten zoals bijvoorbeeld aan de achillespees of bij een tenniselleboog. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat EPTE goede effecten heeft voor dit type peesklachten. Naast de EPTE Therapie moet er ook getraind worden volgens een speciaal oefenprogramma om de spieren en pezen weer te versterken. Bij een aantal peesklachten is het zinvol om naast EPTE ook te behandelen met Shockwave.

Wat houdt de behandeling precies in?

Om een goed beeld te krijgen van de klacht bekijken en beoordelen we eerst met behulp van echografie de ernst van de klacht. Vervolgens wordt met de echo de exacte locatie bepaald waar de EPTE-naald moet worden ingebracht. De huid wordt gedesinfecteerd en onder echogeleiding wordt er met de EPTE-naald naar de locatie geprikt. Wanneer het naaldje zich op de juiste plek bevind wordt het EPTE apparaat ingeschakeld en wordt er gedurende 1 tot 2 minuten een lichte elektrische stroom toegepast. Deze stroom is de stimulerende prikkel voor de pees om de ontsteking tot rust te laten komen en weer een natuurlijk herstel in te zetten. Ook tijdens de behandelingen maken we echobeelden ter controle van de juiste lokalisatie en intensiteit.

Voor welke aandoeningen is EPTE effectief?

epte behandelingen peesklachten fysio goed

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Een behandeltraject van 10 behandelingen is het meest effectief om een duidelijke pijnvermindering te verkrijgen en mogelijk is zelfs volledig pijnvrij herstel haalbaar.

Voordelen van de EPTE Therapie

  • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
  • Geen schade of negatieve bijwerkingen zoals bij injecties
  • Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie
  • Weinig behandelingen nodig
  • De behandeling is nagenoeg pijnvrij
  • Herstelreactie geeft soms 1-2 dagen beurs gevoel
  • EPTE-behandelingen vallen onder de reguliere fysiotherapie en worden dus als fysiotherapiezittingen door uw aanvullende verzekering vergoed

Kosten behandeltraject EPTE inclusief Echografie

De kosten voor een behandeltraject van 10 EPTE behandelingen inclusief echodiagnostiek en evaluatie bedragen 100 €

Uw EPTE-specialisten

Onze fysiotherapeuten Jan Lof en Paul Dames zijn gespecialiseerd in EPTE en zijn tevens goed geschoold in het gebruik van de echografie.

Jan Lof

Jan Lof

Paul Dames

Paul Dames