Echografie Amsterdam

Voor een extra efficiënte behandeling met fysiotherapie

Snel en pijnloos inzicht in jouw klachten of behaalde resultaten met echografie Amsterdam. De fysiotherapeut brengt jouw klacht letterlijk in beeld met een echo-onderzoek waardoor we snel een goede diagnose stellen en de beste behandeling kiezen.

Bij GOED Fysiotherapie hebben wij onze eigen echoapparatuur en deskundige fysiotherapeut in huis. Naast het onderzoeken van klachten kunnen wij met echo’s ook de voortgang en effecten van behandelingen monitoren. Echostralingen zijn niet schadelijk voor jouw gezondheid en het onderzoek is niet pijnlijk.

Afspraak maken voor echografie

Heb je klachten waar je graag meer duidelijkheid over wilt? Plan een echografie onderzoek in bij onze deskundige fysiotherapeut door te bellen naar 020 49 101 20 of een bericht te sturen gebruik makend van:

Afspraak maken Echografie

In Amsterdam vind je GOED Fysiotherapie op acht verschillende locaties. Voor een echo-onderzoek heb je geen verwijzing van de huisarts nodig!

echografie amsterdam fysiotherapie goed

Waarom echografie bij GOED Fysiotherapie?

Onze fysiotherapeut kan een echo-onderzoek uitvoeren in aanvulling op een regulier fysiotherapeutisch onderzoek. Met de extra visuele informatie stellen we sneller een diagnose en kunnen we het behandeltraject specifieker uitstippelen. Als er bijvoorbeeld sprake is van spierschade, weet de fysiotherapeut direct dat de belasting langzaam moet worden opgebouwd. Daarnaast geeft echo-onderzoek de fysiotherapeut direct inzicht in de behaalde resultaten tijdens een revalidatietraject.

Kosten echografie

Een echoconsult duurt 25 minuten. Naast de kosten voor de fysiotherapie intake en een zitting fysiotherapie bedragen de kosten voor een echografisch onderzoek € 49,50 euro.

Onze Echografist

Onze fysiotherapeut en Echografist Paul Dames voert bij GOED Fysiotherapie het echografisch onderzoek uit.

Paul werkt op ma t/m vrijdag op onze locatie GOED Schellingwoude.

Paul Dames

Paul Dames

 

Echografisch onderzoek

Bij een echo-onderzoek brengt de fysiotherapeut met een echoapparaat (probe) jouw lichamelijke klachten in beeld. De probe verzendt hoge geluidsgolven die reflecteren op de verschillende soorten weefsel in jouw lichaam. Deze reflecties leveren op een monitor een dynamisch beeld van bijvoorbeeld jouw spieren, gewrichten of pezen. Echografisch onderzoek is zeer geschikt om de status van zacht weefsel in kaart te brengen.

Snel een diagnose

Door middel van een echografisch onderzoek kunnen we lichamelijke klachten snel in kaart brengen. Klachten waarbij een echografisch onderzoek snel extra informatie oplevert zijn:

  • Spierblessures
  • Cysten
  • Ontstekingen
  • Overbelaste pezen

Heb je klachten die je graag wilt laten onderzoeken door middel van echografie? Plan een afspraak in met onze opgeleide echotherapeut via 020 49 101 20.

Hoe ziet het onderzoek eruit?

Tijdens de behandeling plaatst de fysiotherapeut een probe tegen jouw huid op de plekken waar de klachten zich bevinden. Op de probe wordt vaak een beetje gel gesmeerd voor een betere geleiding van de geluidsgolven. De fysiotherapeut kan je vragen om jouw spieren aan te spannen of gewrichten te bewegen voor een vollediger beeld van de klachten. Het is mogelijk dat de fysiotherapeut tijdens het onderzoek al een diagnose stelt, maar soms is verder onderzoek nodig.

Is een echo schadelijk?

Een echo-onderzoek is een snelle en veilige methode om jouw klachten in beeld te brengen. De geluidsgolven leveren geen complicaties op en de methode wordt al vele jaren veilig gebruikt.

Maak een afspraak voor een echo-onderzoek

Wil je een echografisch onderzoek inplannen? Neem telefonisch contact op via 020 49 101 20 of maak een afspraak door op onderstaande knop te klikken.

Afspraak maken Echografie