Echografie Amsterdam

Voor een extra efficiënte behandeling met fysiotherapie

Snel en pijnloos inzicht in uw klachten of behaalde resultaten met echografie Amsterdam. De fysiotherapeut brengt uw klacht letterlijk in beeld met een echo-onderzoek waardoor we snel een goede diagnose stellen en de beste behandeling kiezen. Bij GOED Fysiotherapie hebben wij onze eigen echoapparatuur en deskundige fysiotherapeut in huis. Naast het onderzoeken van klachten kunnen wij met echo’s ook de voortgang en effecten van behandelingen monitoren. Echostralingen zijn niet schadelijk voor uw gezondheid en het onderzoek is niet pijnlijk.

Afspraak maken voor echografie

Heeft u klachten waar u graag meer duidelijkheid over wilt? Plan een echografieonderzoek in bij onze deskundige fysiotherapeut door te bellen naar 020 49 101 20 of een bericht te sturen naar contact@fysiotherapiegoed.nl. In Amsterdam vindt u GOED Fysiotherapie op zes verschillende locaties. Voor een echo-onderzoek heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig.

Afspraak maken Echografie

echografie amsterdam fysiotherapie goed

Waarom echografie bij GOED Fysiotherapie?

Onze fysiotherapeut kan een echo-onderzoek uitvoeren in aanvulling op een regulier fysiotherapeutisch onderzoek. Met de extra visuele informatie stellen we sneller een diagnose en kunnen we het behandeltraject specifieker uitstippelen. Als er bijvoorbeeld sprake is van spierschade, weet de fysiotherapeut direct dat de belasting langzaam moet worden opgebouwd. Daarnaast geeft echo-onderzoek de fysiotherapeut direct inzicht in de behaalde resultaten tijdens een revalidatietraject.

Kosten echografie

Een echoconsult duurt 25 minuten. Naast de kosten voor de fysiotherapie intake en een zitting fysiotherapie bedragen de kosten voor een echografisch onderzoek € 38,50 euro.

Onze Echografisten

Onze fysiotherapeuten-echografisten Jan van Aalten en Floor Wijnheijmer voeren bij GOED Fysiotherapie het echografisch onderzoek uit. Jan heeft de professional master Musculoskeletal Ultrasound (MSU) afgerond. Floor is als docent verbonden aan de Echografie opleiding NTE en gebruikt de echografie ook om direct te kunnen behandelen met de EPTE-behandeling.

Jan Aalten werkt op dinsdag- en donderdagavond op de locaties Schellingwouderdijk en Johan van Hasseltweg. Floor werkt op ma t/m vrijdag op onze locatie GOED Schellingwoude.

Jan Lof

Jan Lof

Paul Dames

Paul Dames

Floor Wijnheijmer - Echografie, Shockwave

Floor Wijnheijmer

Jan van Aalten

Jan van Aalten

 

Echografisch onderzoek

Bij een echo-onderzoek brengt de fysiotherapeut met een echoapparaat (probe) uw lichamelijke klachten in beeld. De probe verzendt hoge geluidsgolven die reflecteren op de verschillende soorten weefsel in uw lichaam. Deze reflecties leveren op een monitor een dynamisch beeld van bijvoorbeeld uw spieren, gewrichten of pezen. Echografisch onderzoek is zeer geschikt om de status van zacht weefsel in kaart te brengen.

Snel een diagnose

Door middel van een echografisch onderzoek kunnen we lichamelijke klachten snel in kaart brengen. Klachten waarbij een echografisch onderzoek snel extra informatie oplevert zijn:

  • Spierblessures
  • Cysten
  • Ontstekingen
  • Overbelaste pezen

Heeft u klachten die u graag wilt laten onderzoeken door middel van echografie? Plan een afspraak in met onze opgeleide echotherapeut via 020 49 101 20.

Hoe ziet het onderzoek eruit?

Tijdens de behandeling plaatst de fysiotherapeut een probe tegen uw huid op de plekken waar de klachten zich bevinden. Op de probe wordt vaak een beetje gel gesmeerd voor een betere geleiding van de geluidsgolven. De fysiotherapeut kan u vragen om uw spieren aan te spannen of gewrichten te bewegen voor een vollediger beeld van de klachten. Het is mogelijk dat de fysiotherapeut tijdens het onderzoek al een diagnose stelt, maar soms is verder onderzoek nodig.

Is een echo schadelijk?

Een echo-onderzoek is een snelle en veilige methode om uw klachten in beeld te brengen. De geluidsgolven leveren geen complicaties op en de methode wordt al vele jaren veilig gebruikt.

Maak een afspraak voor een echo-onderzoek

Wilt u een echografisch onderzoek inplannen? Neem telefonisch contact op via 020 49 101 20 of stuur een mail naar contact@fysiotherapiegoed.nl. Het echografische onderzoek wordt altijd uitgevoerd door onze fysiotherapeut Jan van Aalten. Voor een consult echografie heeft u geen verwijzing nodig.