Dry Needling IJburg, Amsterdam noord,
Oud Zuid, Amstelkwartier en NDSM

Dry Needling is de westerse vorm van acupunctuur. Het helpt goed om pijnpunten en ‘spierknopen’ in een spier op te lossen en de spier te ontspannen. Bij de behandeling plaatst de fysiotherapeut dunne naaldjes oppervlakkig in het pijnpunt. Dit geeft vaak een herkenbare pijnuitstraling.

Dry Needling Amsterdam Fysio GOED

Dry Needling versus Acupunctuur

Bij acupunctuur worden er doorgaans meerdere naalden voor langere tijd in de huid geprikt. Hiermee wordt de ‘energie’ van het lichaam beïnvloed.

Bij DryNeedling is dit anders. De fysiotherapeut gebruikt meestal 1 naald om bepaalde spieren (‘triggerpoints’) te prikkelen. Hierdoor word de spier eerst aangespannen en vervolgens weer ontspannen. Het is daarmee dus geen ‘energie’ behandeling.

Wat zeggen onze specialisten over Dry Needling

Fysiotherapeut Dorien van de Winkel heeft zich al een aantal jaren gespecialiseerd in deze behandelmethode. “Ik krijg regelmatig mensen die al jaren met hoofdpijn rondlopen. Met DryNeedling zijn zij binnen een paar keer pijnvrij. Daarna kunnen we met oefeningen en houdingsadviezen ervoor zorgen dat de klachten niet terugkomen.

Afspraak maken Dry Needling

Stijn en Maaike zijn gespecialiseerd in DryNeedling-behandelingen. Beide gebruiken deze behandelmethode vaak bij sporters. Pijnpunten bij overbelaste spieren zijn hiermee goed te behandelen. Het bevordert het natuurlijk herstel en geeft een zeer goed resultaat.

DryNeedling heeft ook goede resultaten in combinatie met rekken en masseren. Met huiswerkoefeningen zorgen we daaropvolgend dat de klachten niet meer terugkomen.

De effectiviteit van Dry-Needling is wetenschappelijk bewezen. Het helpt vooral goed bij de volgende klachten:

  • Spierspanningsklachten
  • Hoofdpijn- en nekklachten
  • Lage rugpijn (met name bij chronische klachten)
  • Whiplash
  • Chronische pijnklachten

Op IJburg kun je terecht voor DryNeedling en ook op de locaties:

Vergoeding

Dry-Needling behandelingen zijn gespecialiseerde fysiotherapie-behandelingen. Deze worden vanuit je aanvullende verzekering als zittingen fysiotherapie vergoed.

Eigen bijdrage materiaal

Voor het toepassen van DryNeedling vragen wij een eenmalige eigen bijdrage van 10 eu voor het verbruiksmateriaal. Deze vergoeding volstaat voor een behandelserie tot maximaal 5 behandelingen.

Contact

Voor het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen.

Afspraak maken Dry Needling

Maaike Gerritsen fysiotherapeut GOED Amsterdam

Maaike Gerritsen

stijn van rens - fysiotherapeut - dryneedling

Stijn van Rens

Dorien van de Winkel - fysiotherapeut

Dorien van de Winkel

 

Informed consent DryNeedling