Dry Needling IJburg, Amsterdam noord
en Amstelkwartier

Dry Needling is de westerse vorm van acupunctuur. Het helpt goed om pijnpunten en ‘spierknopen’ in een spier op te lossen en de spier te ontspannen. Bij de behandeling plaatst de fysiotherapeut dunne naaldjes oppervlakkig in het pijnpunt. Dit geeft vaak een herkenbare pijnuitstraling.

Het verschil van Dry Needling met Acupunctuur

Bij acupunctuur worden er doorgaans meerdere naalden voor langere tijd in de huid geprikt. Hiermee wordt de ‘energie’ van het lichaam beïnvloed.

Bij Dry Needling is dit anders. De fysiotherapeut gebruikt meestal 1 naald om bepaalde spieren (‘triggerpoints’) mee te prikkelen. Hierdoor word de spier eerst aangespannen en vervolgens weer ontspannen. Het is daarmee dus geen ‘energie’ behandeling.

Dry Needling bij de fysiotherapeut

Fysiotherapeut Dorien van de Winkel heeft zich al een aantal jaren gespecialiseerd in deze behandelmethode. “Ik krijg regelmatig mensen die al jaren met hoofdpijn rondlopen en met Dry Needling binnen een paar keer pijnvrij zijn. En dan kunnen we er met oefeningen en houdingsadviezen voor zorgen dat de klachten niet terugkomen.

Afspraak maken Dry Needling

Ook fysiotherapeut Jeroen Verlaan  is gespecialiseerd in Dry Needling behandelingen.
Bij sporters en topsporters gebruikt Jeroen deze behandelmethode om pijnpunten bij overbelaste spieren te behandelen. Dit ter bevordering van het natuurlijk herstel. Het resultaat hiermee is zeer goed.

Onze fysiotherapeut Lescia Lof is ook gespecialiseerd in Dry Needling. Zij ziet de beste resultaten als de behandeling wordt gegeven in combinatie met rekken en masseren van de pijnlijk gespannen spier. Om vervolgens met huiswerkoefeningen te zorgen dat de klachten niet meer terugkomen.

De effectiviteit van Dry Needling is wetenschappelijk bewezen. Het helpt vooral goed bij de volgende klachten:

  • Spierspanningsklachten
  • Hoofdpijn- en nekklachten
  • Lage rugpijn (met name bij chronische klachten)
  • Whiplash
  • Chronische pijnklachten

Dry Needling Amsterdam Fysio GOED

Op IJburg kun je terecht voor Dry Needling en ook op de locaties:

Vergoeding

Dry Needling behandelingen zijn gespecialiseerde fysiotherapie-behandelingen. Deze worden vanuit je aanvullende verzekering als zittingen fysiotherapie vergoed.

Eigen bijdrage materiaal

Voor het toepassen van Dry Needling vragen wij een eenmalige eigen bijdrage voor het verbruiksmateriaal van 10 eu. Deze vergoeding volstaat voor een behandelserie tot maximaal 5 behandelingen.

Contact

Voor het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen.

Afspraak maken Dry Needling

Lescia Lof - fysiotherapeut

Lescia Lof

Thirza Blok Fysiotherapeut Dry Needling

Thirza Blok

Susanne Schouten

Susanne Schouten

 

Jeroen Verlaan

Jeroen Verlaan

Dorien van de Winkel - Fysiotherapeut

Dorien van de Winkel

stijn van rens - fysiotherapeut

Stijn van Rens

 

Informed consent Dry Needling